Електронна платформа за информиране на гражданите планира Министерството на икономиката за борба

...
Електронна платформа за информиране на гражданите планира Министерството на икономиката за борба
Коментари Харесай

Никола Стоянов уверен, че спад на цените ще има

Електронна платформа за информиране на жителите възнамерява Министерството на стопанската система за борба с инфлацията. Това стана ясно от думите на отрасловия министър Никола Стоянов пред Българска национална телевизия.

Искаме да съберем цялата информация, сподели той. Ще се демонстрират данни от вноса, цените на едро и дребно. Ще се наблюдава цената по целия път до потребителя. Обмисля се и графа за цивилен сигнали.

Според Стоянов има проблеми в търговията у нас, селското стопанство. Допълнителни аргументи за скъпите цени са рецесиите. Всеки по веригата е поставил по-голяма облага, счита икономическият министър. В същото време потреблението не е спаднало доста.

Проблем е и неналичието на обединяване сред производителите, които на равни начала да договарят с комерсиалните вериги.

Никола Стоянов към момента не е получил обяснение защо са спаднали цените на едро, а на дребно към момента не.

Убеден съм, че спад на цените ще има, безапелационен бе той.

Властта приготвя закон за търговията с храни, стана ясно от коментара на министъра на стопанската система. Таван на храните не е работещ механизъм, по мнението му. Има общини, които са вдигнали цените на билетите поради държавната помощ за понижение на билетите и картите за превоз за деца и пенсионери.

Стоянов очаква цените на горивата да се задържат на тези равнища. Сделки за оръжия няма по какъв начин да станат еднолично от премиера, както изясни Никола Стоянов. Сделките става със знанието на министъра на стопанската система. Всички решения на Народното събрание се съблюдават, посочи икономическият министър. Помощта за Украйна към този момент в осъществена.

В момента България се движи по най-позитивния сюжет, увери Стоянов. Служебната власт приготвя бюджет за депутатите в 49-ото Народно събрание.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР